Barth installatietechniek > Referenties > Amsterdam Logistic Cityhub
Terug naar referenties-overzicht

Amsterdam Logistic Cityhub (ALC)

Barth Installatietechniek is verantwoordelijk voor de E-, W-, en S-installaties voor het project Amsterdam Logistic Cityhub in opdracht van Bouwbedrijf Vrolijk. Deze ‘Logistic Cityhub’ is de eerste multi-story XXL logistieke stadshub in Nederland met een totale oppervlakte van maar liefst 220.000 m2. Waarvan 11.000 m2 kantoorruimte.

Maar liefst driekwart jaar (2021) hebben onze engineers besteed aan de voorbereidingen voor de totale installaties voor de nieuwe Amsterdam Logistic Cityhub (ALC). “Het tot in detail uittekenen van het project in het voortraject, resulteert in een uitvoering van hoge kwaliteit”, vertelt Karel Barth.

Logistieke uitdaging
Ook hebben we de middenspanningsinfrastructuur aangelegd voor diverse transformatorstations. Daarnaast verzorgden we de elektrische installaties voor maar liefst 10.000 zonnepanelen en de vele elektrisch laadpunten ten behoeve van elektrische vrachtwagens.

“Logistiek was dit project een mooie uitdaging. De grote hoeveelheid partijen op locatie en het compacte bouwen vereisen een strakke planning. Het ALC ligt op de erfgrens, direct aan het Noordzeekanaal.”

BREEAM certificaat
“Duurzaamheid staat binnen dit project centraal. De kantoorlaag boven de distributiehallen is bijvoorbeeld volledig gasloos. Omdat we van te voren tot in detail hebben geëngineerd, zijn we tot mooie oplossingen gekomen. Het gebouw is dan ook volledig BREEAM-gecertificeerd.”

Opdrachtgever

Bouwbedrijf Vrolijk B.V.

Plaats

Amsterdam

Branche

Utiliteit

Opdracht

Realisatie E-, W- en S-installaties

‘Neem gerust contact met mij op als u vragen heeft’

Vergelijkbare referenties